به گزارش قدس آنلاین، مصطفی فعلهگری ضمن قدردانی از تلاش و همراهی سربازان گمنام امام زمان(عج) در کردستان، به اقدامات انجام شده در حوزه تحقق عدالت مالیاتی اشاره کرد و اظهار داشت: قطعا امنیت مهمترین مقوله حکمفرما در سیستم هر جامعهای است و یکی از ابعاد مهم این حوزه، امنیت اقتصادی است، یعنی فرد سرمایهگذار با اطمینان خاطر هزینه و سرمایهگذاری کند. در همین راستا؛ یکی از اهداف اداره کل مالیاتی در استان نیز کمک به سرمایهگذاران پاکدست است.
وی به موضوع "فرار مالیاتی، پولشویی، بدهکاران کلان بانکی، کیس استاندارد؛ سالمسازی محیط اداری و برخورد با مدیران متخلف" پرداخت و گفت: خوشبختانه با همکاری این عزیزان توانستهایم سرمایههای سرگردان و فعالیتهای اقتصادی مخرب را جمعآوری و به سمت تولید هدایت کرده تا امنیت خاطری برای سرمایهگذاران واقعی شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان "فرار مالیاتی" را یکی از معضلات موجود در استان ذکر کرد و افزود: البته این موضوع از سوی مؤدیان مالیاتی کردستان صورت نمیگیرد چراکه گاهی از سوی مؤدیان مالیاتی سایر استانها و خارج از کشور اتفاق میافتد، بیشترین فرار مالیاتی مربوط به کارتهای بازرگانی است چراکه در سالیان گذشته افرادهای سودجو از نقاطهای دیگر به کردستان آمده و افرادهای ضعیف را شناسایی کرده و مورد سوءاستفاده قرار دادهاند.
سوءاستفاده سودجویان از کارت بازرگانی
وی تصریح کرد: این افراد متخلف که از سایر استانها و خارج کشور به استان کردستان آمده، وکالت و کارتهای بازرگانی را از افراد ضعیف گرفته و میلیاردها میلیارد تومان اجناس و کالا را به کشور وارد کرده و نشانهای از آنان نیست، که وقتی برای وصول مالیات از طریق دیتاهای امور مالیاتی موضوع را بررسی و به سراغ صاحب کارتهای بازرگانی رفته، به پیرمرد یا پیرزنی رسیده که هیچ توانایی مالی نداشته و وقتی اعداد میلیاردی مالیاتی را به آنها اعلام میکنند، شوکه میشوند.
فعلهگری بیان کرد: قوانین مالیاتی این اجازه را به ما داده که در صورت عدم پرداخت مالیات، اموال و دارایی آنان را توقیف و حسابهای بانکیشان را مسدود و ممنوعالخروج کنیم اما این افراد صاحب کارتهای بازرگانی که با نام و کارت آنان، اجناس وارد کشور شده، هیچ کدام از اینها را نداشته اما این بدهی مالیاتی زندگیشان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه برای مقابله با فرار مالیاتی، کارگروه مشترکی با حضور نیروهای ادارهکل اطلاعات کردستان تشکیل شده تا پس از طرح پروندهها؛ از ظرفیت این عزیزان در راستای شناسایی صاحبان درآمد استفاده کنیم، اظهار کرد: با ورود و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) صاحبان کالا و سوءاستفاده از کارت بازرگانی شناسایی میشوند.
مدیرکل امور مالیاتی کردستان با ذکر اینکه تاکنون یک مورد از سوءاستفادهکنندگان از کارت بازرگانی بومی استان نبوده بلکه درآمد و منفعت به جیب افرادهای سایر نقاط رفته است، خاطر نشان کرد: تاکنون به همت و همکاری سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات صاحبان اصلی درآمد و ۶۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در کردستان شناسایی و برگه تشخیص و مطالبه برای آنان صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون از این میزان فرار مالیاتی، ۲۰۰ میلیارد تومان وصول و به حساب خزانه دولت واریز شده است، عنوان کرد: مابقی مطالبات مالیاتی نیز در حال پیگیری بوده و امیدواریم با همکاری ادارهکل اطلاعات کردستان بتوانیم همه فرار مالیاتی را شناسایی و به حساب استان بازگردانیم.
فرار مالیاتی "پزشکان و وکلا" در کردستان!
فعلهگری در پاسخ به این سؤال که چه اقدامی برای محلهایی که دستگاه کارتخوان نداشته و هنگام خرید یا انجام امور روزمره زندگی، شماره کارت یا حسابی جهت واریز وجه به مشتریان داده، انجام دادهاید؟ ابراز داشت: متأسفانه تعدادی از مؤدیان و برخی از مشاغل همچون "پزشکان و وکلا" قصد تفره رفتن از پرداخت مالیات را داشته و با معرفی حسابهای جایگزین برای دریافت مبالغشان، امنیت خاطر را از شهروندان سلب کردهاند، بارها به این مؤدیان تذکر داده و هیچوقت اجازه نمیدهیم که عدهای محدود باعث و بانی اقشار دیگر شوند.
وی از شناسایی و مسدود کردن شماره حساب این افراد که از پرداخت مال با همکاری اداره کل اطلاعات کردستان خبر داد و افزود: مطالبه مردم به حق و واقعی است و این کار باعث مضاعف شدن درد و رنج آنان خواهد شد؛ مردم میتوانند با گزارش چنین مشاغلی در مقابله با فرار مالیاتی نقش تأثیرگذاری داشته باشند.
مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان با یادآوری اینکه فرار مالیاتی جرم محسوب شده و مجازاتهای مختلفی برای آن تعریف شده است، عنوان کرد: خوشبختانه ادارهکل اطلاعات کردستان با اشراف دقیق اطلاعاتی توانسته ارقام قابل توجهی را از مجرمان دریافت و به چرخه کسب و کار و تولید و خدمات استان بازگرداند.
شیوه گزارش فرار مالیاتی
وی "مبارزه با فرار مالیاتی" را جزو برنامههای اولویتدار ادارهکل مالیاتی ذکر کرد و اذعان داشت: تحقق این مهم بدون همکاری مردم امکانپذیر نیست، شهروندان در صورت مشاهده هر گونه فرار مالیاتی یا محلهایی که شماره کارت دیگری معرفی و پول نقد دریافت کرده، آن را یا به صورت مراجعه حضوری به اداره کل مالیاتی یا شماره تماس ۱۵۲۶ یا درج در سامانه سوت زنی ادارهکل مالیاتی به صورت ناشناس جهت بررسی معرفی کنند. کما اینکه روزانه ۱۵ مورد به ما اعلام و پیگیری میشود.
فعلهگری تصریح کرد: در صورت معرفی هر گونه تخلف یا مورد این چنینی از سوی مردم، در صورت صحت، بلافاصله صاحب کارت چه مؤدی باشد چه غیر مؤدی، شناسایی و مطالبه مالیاتی از او گرفته میشود. عدالت مالیاتی اولویت و باید همه مؤدیان به صورت یکسان پرداخت کنند، البته مالیات از مؤدیان خرد گرفته نمیشود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود که مالیات گرفته شده از مودیان در استان در چه محلی هزینه میشود؟ توضیح داد: تمرکزمان بر گرفتن مالیات از دانه درشتها و مودیانی بوده که فرار مالیاتی دارند، در همین راستا یک فقره پرونده فرار مالیاتی با همکاری اداره کل اطلاعات کردستان کشف و شناسایی شده که مربوط به یک مودی غیربومی که علیرغم اینکه در طول سال ۸ هزار میلیارد تومان گردش مالی و خرید و فروش داشت، پرونده مالیاتی نداشت! که مطالبه مالیاتی شد.
واریز ۳۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداریها و دهیاریهای کردستان
مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان با بیان اینکه مالیات گرفته شده صرف امور عام المنفعه و مخارج روزمره و عمومی دولت هزینه میشود، ادامه داد: بخش مالیاتی و هزینه کردها به دو بخش عوارض و مالیات تفکیک شده که نخست مصرف کننده نهایی یا عامه شهروندان به محض خرید آن را پرداخت کرده که بخشی از آن وارد خزانه دولت و بخشی دیگر در بین شهرداریها و دهیاریهای استان توزیع میشود.
فعلهگری با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات به حساب شهرداریها و دهیاریهای استان واریز شده است، ابراز داشت: میزان مالیات وصولی سالانه از مودیان در کردستان، پاسخگوی ۵۰ درصد از هزینهها اعتبارات عمرانی استان بوده است.
نظر شما